Elad-lak Ingatlanközvetítő
AJÁNLATUNK kapcsolat képek linkek VÁROSUNK
Varázslatos, folyókkal, tavakkal szabdalt, napsütötte táj.
Csongrád, s a környék három jellegzetesen alföldi települése, Csanytelek, Felgyő és Tömörkény.
A legmagyarabb folyó jobb partján - ahol a Hármas Körös eggyé olvad a szőke Tiszával - a természet bőkezűen adja kincseit, s élményt adóan tárulkozik fel a szívesen látott vendégnek.
A Hármas- Körösnek a torkolati szakasza érinti a kis térséget. Partjai a tiszaiaknál sokkal rendezettebbek, hiszen a szabályozáskor ásták ki a folyó ,útját. Kitűnő öntisztuló képességének köszönhetően vizének minősítése általában megfelelő, így fürdésre is alkalmas.
Gyors járású a vize, talán ezért is népszerű a vízi sportok barátai körében. Az élő Tiszán és Körösön motoros vízi járművet lehet használni (a jet-ski kivételével), a Serházugi holtágban pedig a maga erejét teheti bárki próbára ! Kikötőhelynek alkalmas partszakaszt a Körös-torokkaI szemben találnak a vizitúrázók.

Szerencsés adottsága a városnak, hogy nem csak élővizei vendégcsalogatóak, hanem termálkincse is. A Városi Gyógyfürdő és Strand (Dobu. 3.) közel 7000 m2-es, ligetes területen fekszik - uszodával, gyermekmedencével, fedhető tanmedencével, füves napozóval, télen szaunával, játszótérrel, büfével és étteremmel. Az 1091 méter mély kútból nyert, 46 Co-os, alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz izületi, reumatikus és nőgyógyászati betegségek megelőzésében. és utókezelésében alkalmazható eredményesen. A gyógyászati részleg teljeskörű balneo-, fiziko- és elektroterápiás ellátást nyújt.
A csongrádi Körös-toroki üdülőövezet a legkedveltebb, de a kevésbé ismert partszakaszok és a városhoz tartozó zártkertek  is (Öregszőlő, Kisrét) látogatottak. Megszokott jármű arrafelé mindenütt a kerékpár, hiszen a töltéskoronák földútjain szabadon lehet biciklizni, vagy kismotorozni.
Északnyugatra, 12 kilométerre Bokros-puszta és a vadregényes Tisza-holtágak kínálnak látnivalót. Arany-sziget a neve a Serházzugi Holt - Tiszánál kialakult kiránduló helynek - horgászni, vízi sportolni járnak oda a helybeliek és vendégeik. Vonzó holtág a Mámai-réti Holt-Tisza (Csépa alatt) és a Csongrád feletti Lófogó - erősen benövi a vízi növényzet mindkettőt, de horgászvízként kedveltek.
E kistérségben három vadásztársasághoz fordulhat, aki esetleg tanácstalan volna, mikor, hol érdemes (és mikor nem szabad) szenvedélyének hódolnia.
A lovak, lovaglás szerelmesei is találnak szövetségeseket, akik e gondűző passzió feltételeit teremtik meg.
A várostól nyugatra fekvő magas homokhát, a sok napsütés kedvez a szőlőtermesztésnek - ezt a területet nevezik "Öregszőlőknek". Főleg a vörös borok a jellemzőek: Csongrádi Kadarka, a Kékfrankos, a Cabernet és a Zweigelt.
A városnak 1987-ben Rómában odaítélték a "Szőlő és a Bor Nemzetközi Városa" címet.
A Szent Vince Borrend a csongrádi borvidék legjelesebb borászait tömöríti. Minőségpróbának minden évben megtartják a Borünnepet (április), a kulturált borfogyasztást népszerűsítő rendezvényként pedig a Borfesztivált (augusztus) - sokszínű programmal.

Csanytelek
Az ország leghosszabb faluja - zöldséget érlelő és virágot nevelő kertészeteivel;. fóliasátraival szalagszerűen kígyózik a Szegedet Csongráddal összekötő út mentén. Az itt élők ősi mestersége, a halászat napjainkban a Csajtó korszerű gazdaságához kötődik. Júliusban halfogó és -főzőversenyt is rendeznek a Halászati napon. A Megyesi-tó a horgászok, a környék apróvadas erdei a vadászok kedvelt helyei. Csanytelektől keletre, a Tisza-gát irányában terül el a Kiskunsági Nemzeti Park Pusztaszeri Tájvédelmi Körzetének legészakibb része.
Felgyő
Csongrádtól 7 km-re, délre, békésen simul az alföldi tájba. Palántanevelő üvegházak és zöldségkísérleti kertek kísérik itt a faluban sétálók útját. És a növényeiknek télen is nyarat varázsoló gazdák szívesen látják az érdeklődő vendégeket! A falu a határában terül el, Sulymos-tónak is nevezett Tisza-holtág.
Tömörkény
Tipikus alföldi kis falu, melyet akác erdőkkel, takaros tanyai portákkal tarkított táj övez. A környéken a rétek, legelők, szántók, gyümölcsöskertek jelentik az itt élők megélhetésének alapját. Aki tehát a csend, a nyugalom szigetét keresi, otthonosan érezheti majd magát.

FEL